UNALIKE Beauty Rituals cu Laura Giurcanu

Unalike Beauty este proiectul care celebreaza diversitatea sub toate formele ei!

In aceasta primavara, reluam sirul povestii si avem ca eroi principali patru dintre cei mai hip influenceri ai momentului!

Unalike Beauty Rituals incepe cu Laura Giurcanu, una dintre cele mai urmarite voci ale generatiei Z, un influencer megacool si apreciat! Iar daca doriti sa furati din trucurile de beauty ale acesteia, mai jos un interviu autentic, natural si relevant pentru orice generatie.

Care este prima ta amintire legata de beauty? Cand erai mica furai trusa mamei tale?

Imi aduc aminte ca prima oara am descoperit rujul si fardul de ploape; avea mama o trusa cu nuante de albastru de care stiam ca imi e interzis sa ma apropii. Evident ca nu ma puteam abtine, nu am fost cel mai ascultator copil si umblam tot timpul. Nu pot sa uit rujul rosu pe care-l foloseam pe buze si ca blush.

Pe cine admirai pentru fata ei impecabil machiata?

Imi amintesc de primele reviste glossy pe care le-am vazut si le-am cumparat; Andreea Raicu era o figura care arata mereu excelent, in orice ipostaza.

Pe cine urmaresti acum si te inspira?

Urmaresc multe fete din tara, dar si de afara. Ma inspira naturaletea si simplitatea. Cred ca inspiratia poate sa vina din orice si conteaza sa stii unde sa te uiti. Ma inspira femeile care isi asuma varsta si, in general, oamenii care se iubesc fix asa cum sunt.

Care e rutina ta zilnica de machiaj?

Incep cu demachirea, aplic o crema hidratanta, baza de fond de ten, anticearcan, fixez cu pudra, imi conturez fata, mascara, putin fard de ploape si nelipsitul creion de buze. Suna complicat, dar am invatat sa fiu gata in 10 minute. Plus, makeup-ul arata mai bine atunci cand esti fericita, asta e de fapt secretul.

E o nebunie cu rutina coreeana care presupune folosirea a zece produse. Si asta de doua ori pe zi! Tu cate folosesti? Care sunt?

Cine are atata timp? Cred ca in timp am invatat sa fiu eficienta. Eu nu folosesc atat de multe produse de ingrijire, imi place sa cred ca daca sunt de calitate, poti fi ok chiar si cu o crema hidratanta si un toner. Din cand in cand, o data la o saptamana sau doua, aplic mai multe masti, pentru hidratare, pentru inchiderea porilor sau pentru curatare, atunci pot sa spun ca imi ofer timp sa fac orice, dar in principiu sunt mereu pe fuga.

Ai un produs minune? Care?

Am un produs minune: o lotiune pentru ten gras. Am descoperit-o acum cativa ani si acum e nelipsita din trusa mea.

Ce tehnologie de skincare iti place "big time"?

Imi plac foarte mult tratamentele cu microdermaabraziune, urmate de o hidratare in pronfunzime a tenului.

Ai avut preconceptii legate de anumite produse sau tehnologii, iar dupa ce le-ai incercat s-au dovedit altfel decat credeai?

Nu neaparat; avand 22 de ani, nu pot spune ca am avut inca ocazia sa studiez foarte multe tehnologii antiaging, spre exemplu. Sper sa nu o fac prea curand! Cat despre preconceptii, incerc sa fug de ele, in general.

Parul, il preferi cum l-a lasat natura sau ai un ritual de intetinere?

Il prefer cum l-a lasat natura, incerc sa-l feresc cat de mult pot de caldura sau de orice l-ar putea distruge. Folosesc sampon, balsam, o masca o data, la doua saptamani, si uleiul-minune de la MoroccanOil. Nu imi place sa bag multa caldura in el, doar atunci cand il usuc. Evit, pe cat posibil, placa sau undulatorul, oricum e foarte drept de la natura.

Cu meșe sau fara meșe?

Pentru mine clar fara mese! Dar inteleg folosirea lor daca cineva chiar are nevoie.

Ce e “no-no” pentrul parul tau?

„No-no” pentru parul meu este spalarea fara balsam. Arata teribil daca nu e hidratat corespunzator. Chiar acum cateva zile m-am spalat pe fuga si mi-am spus “hai ca e ok si fara balsam”. Ei bine... nu a fost, a trebuit sa ma spal din nou si sa adaug extra ulei. Graba strica treaba.

Ce e musai chiar daca esti pe Matterhorn?

Samponul uscat! Il iubesc si mi se pare incredibil de util, cred ca toate avem momente cand trebuie sa aratam fresh, dar pur si simplu nu am avut timp sa ne spalam parul. Asta e momentul pentru samponul uscat. Eu Il folosesc pe cel de la MoroccanOil.

Esti pasionata de sport. Ce sporturi faci?

Imi place sa alerg si sa inot, cred ca atunci cand faci sport se vede nu doar pe corp, ci si pe ten si pe par.

La sala mergi pe varianta “no make-up” sau folosesti produse care sa fii sigura ca nu te transforma in ”Mireasa Moarta”? Care?

La sala, intotdeauna, voi merge pe varianta „no makeup”. La sala, e momentul meu cu mine, am castile in urechi si ma focusez pe ce am de facut, nu vreau sa ma gandesc daca am contouring perfect sau daca imi curge mascara pentru ca am transpirat; sunt mai relaxata daca nu am nimic pe fata si mi se pare mult mai sanatos pentru ten.

De multe ori realitatea virtuala nu e aceeasi cu cea reala. Cat adevar arati tu pe Social Media ta?

Imi place sa cred despre mine ca arat 100% adevarul, ma filmez de multe ori fara makeup sau filtre, iar oamenii apreciaza de fiecare data naturaletea si degajrea, probabil asta e motivul pentru care internetul a castigat atat de mult teren in ultima vreme, oamenii sunt mai naturali.

Cu filtre sau fara filtre?

Depinde. Niciuna din ele nu este gresita, depinde de ce vrei sa transmiti.

Care este trendul de beauty care crezi ca a prins cel mai bine pe SM?

Acea fata flawless, „insta ready makeup”, mult contouring, mult highlighter, gene lungi si eyeliner perfect. E un trend simpatic, dar nu trebuie sa confundam o fata machiata in doua ore, care este data cu toate produsele din lume cu realitatea. Nimeni nu arata fix ca pe Instagram si e in regula.

Care este trendul care trebuie sa dispara imediat sau care nu trebuia sa apara niciodata?

Trebuie sa dispara ideea ca trebuie sa ai un anume chip-sablon ca sa te incadrezi in standardele de frumusete. Frumusetea trebuie vazuta si trebuie descoperita, ea e in orice si in oricine, daca stii sa te uiti.

Pe cine admiri cel mai mult dintre influenceri? De ce?

Admir orice “influencer” care isi foloseste puterea de convingere sau de vanzare intr-un mod corect si pozitiv. Admir oamenii care muncesc mult si care sunt un model bun de urmat pentru toate generatiile. Admir oamenii sinceri, admir oamenii deschisi care nu judeca pe nimeni si oamenii care vin cu ceva nou. Apreciez creativitatea si curajul, avem nevoie de mai multi “influenceri” asa.

In calatorii, ce iei in trusa de beauty?

Depinde de calatorie, daca merg la soare, nu plec fara crema cu SPF. In general, am o crema, un gel de curatare a fetei, un ser cu vitamina C, trusa de makeup, fixativ si sampon uscat.

Ai vreun ritual special ca sa-ti mentii pielea si parul fresh?

Beau multa apa, incerc sa mananc cat de sanatos pot si nu adorm niciodata cu makeup pe fata. Alte lucruri care ajuta: sa dormi bine si sa nu te stresezi prea mult, lucrez la amandoua!

Pe masura ce vei inainta in varsta, cum vrei sa fii?

- o perennial - o tipa care e relaxata cu varsta ei, se ingrijeste, dar nu face o obsesi din asta pentru ca ea crede ca doar frumusetea nu inseamna nimic fara relaxare, bucurie de viata, energie si curiozitate;

- cu sindrom Highlander - o tipa convinsa ca poate sa arate si la 40 ca la 20 si care face toate toate

100% perennial. Asa imi doresc sa fiu!

Cel mai bun beauty tip pe care l-ai primit vreodata si merita sa-l sharuiesti? De la cine a fost?

“Nu te incrunta, faci riduri” mi-a spus mama. Mi s-a parut dragut pentru ca in jurul acestui subiect se invarte tot. Trebuie sa fii relaxat, bucuros, fericit si recunoscator pentru toate lucrurile frumoase, iar fata si corpul tau vor arata exact ca sufletul. E „cheesy”, dar adevarat.

Tinand cont de raspunsurile Laurei, specialistii Top Line iti recomanda:

Ulei universal Nexultra O, Universkin

Incredible Hydrating Cream I.H.C - Mary Cohr /

Crema Pure energie D’orange, cu efect de hidratare si luminozitate, MARY COHR

Sampon si balsam Joico

Lac de unghii CND Vinylux

Paleta de farduri Aquacolor Kryolan

Uei pentru unghii si cuticule Solar Oil, CND